Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Artrose (slijtage) van de knie is een van meest voorkomende orthopedische gewrichtsaandoeningen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de juiste behandeling van knie artrose. Indien fysiotherapie niet voldoende helpt, kan de orthopeed het plaatsen van een knieprothese overwegen. Daarbij kan er gekozen worden voor verschillende type protheses, afhankelijk van de locatie en de ernst van de artrose. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Philipsen & Meijer staan in nauw contact met de specialisten in de regio. 

Hoe ontstaat knie artrose?

Knie artrose ontstaat door schade en/of slijtage van de belangrijke mechanische structuren van het kniegewricht. Door schade aan deze structuren, waaronder het kraakbeen, verslechtert de beweeglijkheid, de stabiliteit en het metabolisme in de knie. Hierdoor ontstaan er ontstekingsprocessen in de knie en wordt de knie pijnlijker, stijver en vaak dikker. De afname van de kwaliteit van het kraakbeen maakt de knie stijf. De mate van deze slijtage bepaalt niet altijd hoeveel pijn een persoon ervaart. Er bestaan gevallen van mensen met een behoorlijke mate van knie artrose zónder pijn, waar een ander met minimale artrose in de knie wel veel klachten heeft. 

Wie komt er in aanmerking voor een nieuwe knie / een knie prothese?

 

Kan een operatie voor een knie prothese worden voorkomen?

Hoe ziet de revalidatie eruit na het plaatsen van een nieuwe knie?

0495-551819
info@fysiophilipsen.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier