Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen
13-12-2022

Zorgverzekeringen 2023

Het is weer de tijd van het jaar om goed te kijken naar je zorgverzekering voor 2023. De afgelopen maanden zijn ook wij druk bezig geweest met het afsluiten van de contracten met de verschillende zorgverzekeraars. Er zijn helaas een aantal ontwikkelingen binnen de fysiotherapie gaande die ons heeft doen besluiten om voor 2023 géén contract aan te gaan met de verzekeraar: Zorg & Zekerheid. Met alle andere zorgverzekeraars hebben wij ook in 2023 weer een contract. 

Vanaf de maand september krijgen wij van de zorgverzekeraars de voorwaarden voor contractering voor het aankomend kalenderjaar gepresenteerd. De verschillende zorgverzekeraars stellen ook verschillende eisen en voorwaarden aan deze contracten. Afhankelijk van aan welke voorwaarden je voldoet krijg je een bepaald contract (met de daar bijhorende tarieven) aangeboden. De eisen die de zorgverzekeraars stellen zijn afgelopen jaren toegenomen en strenger geworden. Er moeten door de praktijken meer kosten worden gemaakt om aan al deze eisen te kunnen voldoen om zo aanspraak te maken op een contract met rendabele tarieven. 

Onafhankelijk adviesbureau GUPTA heeft een kostprijsonderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat de kostprijs voor een zitting fysiotherapie €43 behelst. Dit houdt in dat er structureel onder kostprijs gewerkt moet worden door de fysiotherapiepraktijken. Om deze reden daalt het rendement voor fysiotherapiepraktijken elk jaar een beetje meer. Praktijken kijken daarom kritisch naar welke contracten zij onder welke voorwaarden wel of niet tekenen, onder andere omdat de kosten voor bepaalde voorwaarden niet opwegen tegen het verhoogd tarief. 

Ben je verzekerd via Zorg & Zekerheid en vind je bovenstaande nog onduidelijk? Neem dan contact op met onze praktijk voor meer uitleg hieromtrent. 

Wil je na 1 januari een aanvullende zorgverzekering afsluiten of een aanvullende verzekering wijzigen?

Bij veel zorgverzekeraars kun je tot 1 februari je aanvullende verzekering wijzigen. Let op: je kunt dan alleen een wijziging toepassen bij de verzekering waar je op dat moment bij zit aangesloten. Je eigen risico kun je aanpassen tot en met 31 december, al hanteren enkele verzekeraars ook de datum 31 januari 2023. Een aanvullende verzekering is overigens niet verplicht.

Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan contact op met onze praktijk! 

Bekijk alle artikelen
0495-551819
info@fysiophilipsen.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier